Monday, November 12, 2012

A Human Adventure - Uzay Sergisi

Çok düşük beklentilerle gittiğimi belirtmeliyim. Birkaç tane uyduruk şey gelmiştir, bu da Alp'e yeter dedim. O da ne? Devasa bir sergi alanı içinde bir sürü malzeme bizi bekliyordu.


Florida'daki hakiki uzay üssünü görmüştüm seneler önce. Gerçekten benzer şeyler vardı. Orada haliyle orijinal uzay mekiğine giriyorsunuz ama bu da normal artık. Uzay mekiklerinin oradan atıldığını düşünürseniz:)

Burada bazı uzay araçları gerçek, bazıları maket. Roket, füze, ay arabası, uzay mekiği, ne isterseniz. Birçok uzay kıyafeti. Film makinaları. Saymakla bitmez.

Çıkışta hoş da bir sürpriz vardı. İlgili olanlar bilir, NASA artık uzay uçuşlarını kendisi yapmayacak. Dışarı firmalara ihale etti bu işi. Bu firmalardan bir tanesi, Amerika'da yaşayan sayısız ödüller alan bir Türk aile. Gurur duydum. Demek bizden de uzay araştırması yapabilecek kişiler çıkıyor. Belki ileride uzayda Türkler'i de görebiliriz, hayalden bir adım öteye geçmiş bu iş. Hep söyleriz, "Elalem uzaya adam gönderiyor, biz nelerle uğraşıyoruz" diye. Tabii bunu söylemeye devam edeceğiz ama belki biz de göndeririz birgün:)

Diyeceğim o ki, bu sergiye gidin, epey emek sarfedilmiş, buraya kadar gelmiş. Değerlendirmek lazım. 4 yaşında olan Alp için ücret alınmadı. Kalabalık aileler için özel fiyat yapmışlar. Biletix'te satılıyor, oradan görebilirsiniz fiyatları.

Çıkışta Alp'e bir de astronot kıyafeti aldık. Çok kaliteli yapılmış, mağazalardaki uyduruklardan değil. O da üstünden çıkartmadı. Hediyelik eşyalara da dikkat edin derim:)

No comments: