Friday, September 24, 2010

Montessori Okulumuz Kapılarını Açıyoooor!


Bu gördüğünüz Montessori okulumuzun usulüne uygun yerleştirilmiş sınıfının fotoğrafları. Bu bir mutfak, miniklerimizin boyuna göre yapılmış. Orada yedikleri yemeklerin tabaklarını yıkayacaklar. İsterlerse basit şeyler hazırlayacaklar. Hiçbirşey taklit değil, herşey gerçek. Zaten çocukların bütün derdi bu değil mi? Bizim yaptıklarımızı aynen yapabilmek. Ama hem boyutlardan dolayı, hem de bir çoğumuzun güvenlik kaygısından, bunu bir türlü yapamayız. Çocuklara cam vermeyiz, mutfağa sokmayız. Hep plastik eşyalarda yemek yedirmeye çalışırız.


Bu ise sınıfın bir diğer köşesi. Burada Hollanda'dan getirtilmiş olan materyallerin bazıları var. Pembe kule ve kahverengi basamaklara özellikle dikkatinizi çekmek isterim. Zira en popüler malzemeler onlar. Tam olarak nasıl kullanıldığını ben de henüz bilmiyorum, yaşayınca göreceğiz.




Bunlar da diğer köşeler. Herşey ahşap. Çocuklar hareket etmek isterlerse onun için de köşe hazır ama bu fotografta gözükmüyor. Tırmanma haladı ve bunun gibi malzemeler sınıfın bir köşesine yerleştirildi:)














Dışarıda yani bahçede çocuklarımızın bakacağı bitkiler ve bir kum havuzu var. (Kum havuzu yapım aşamasında)

Bu arada oryantasyonlar da başladı. Biliyorsunuz, minikler anaokuluna ilk gittiklerinde çok ama çok ağlıyorlar. Bunu istemediğimiz için, çocuklarımız için 1 saat ayrılıyor. Başka çocukların olmadığı bu bir saat içinde, çocuk okulu keşfediyor. Öğretmenleri ile tanışıyor. Böylece daha rahat adapte oluyor. Alp'in oryantasyonu çok iyi gitti, çok eğlendi. Hergün okul sorup duruyor bana:)

4 Ekim'de bütün öğrenciler gidecek, heyecan içinde bekliyoruz o günü. Herkesin çok emeği var, bütün velilere tek tek teşekkür ederiz. Dileğimiz bu girişimin daha da yayılması, başka miniklerin de faydalanması elbet. Montessori ezber bozan bir eğitim sistemi, Türkiye'nin kesinlikle çok ama çok ihtiyacı var.

2 comments:

Uydurukçu said...

çok ama çok güzel, ellerinize ve yüreğinize sağlık Mutlucum, çok güzel olacak sonrası eminim

Mutlu Suner said...

Çok teşekkürler:)