Monday, October 11, 2010

Yarın okulun ilk günü...

Sonunda o gün geldi çattı. Bütün zorlukları aşarak, Türkiye'de pek örneğini görmediğimiz bir işi başararak, veli insiyatifli okulumuzu kurduk ve yarın açıyoruz. Biliyorsunuz, Türk milleti olarak birçok işe hevesle başlarız ama sonu gelmez. Biz bunu başardık, bununla da gurur duyuyoruz. Yarın 34 tane minik çocuğumuz Küçük Kara Balık Montessori Okulu'na başlıyor. İsmimiz bilerek seçildi, kendimizi Küçük Kara Balık gibi hissediyoruz. Akıntıya karşı kürek çektik, ezber bozduk. Çocuklarımız yaratıcı bir eğitim alacaklar, ezberler, projeler ile uğraşmayacaklar. Organik yemek yiyecekler. Bahçeyle uğraşıp, sofralarını kendileri kuracaklar, tabaklarını yıkayacaklar, ahşap materyaller ile oynayacaklar. Canları isterse uyuyacaklar.
Biz bu sisteme cok inandık, umarız daha da yaygınlaşır.

5 comments:

Unknown said...

Hayirli olsun Mutlu hanim:))
Umarim tum beklentileriniz karsilar.

Ozgeee said...

Harika:)

Mutlu Suner said...

Çok teşekkürler:)

Hacer said...

Mutlucum eski yazılarını şimdi okudum okulun kurucusu sizmişsiniz :)tebrik ederim hayırlı uğurlu olsun.Ama isteğimi tekrar ediyorum lütfen avrupa yakası için de bi el atın lütfeenn

Mutlu Suner said...

Bu işi Avrupa Yakası'nda oturan velilere bırakıyoruz. Gerçekten güzel bir iş yaptık, çok seviyoruz okulu. Ama gerçekçi olalım, biz Avrupa Yakası'na yetişemeyiz. Bunun için oradan bizim gibi bir grup çıkmalı. Biz de destek veririz:)