Wednesday, September 18, 2013

Teşekkürler Küçük Kara Balık

Alp'in hayatında bir bölüm kapandı, yeni bir bölüm başladı. Bizim de kurucusu olduğumuz Küçük Kara Balık Montessori Çocukevi'ne tam 3 yıl devam etti. Alp orada 3 yıl çok mutlu zaman geçirdi. Hiçbir şekilde azarlanmadı, her söylediği dinlenildi. Kendi işlerini kendi yapmayı öğrendi, organik gıdalarla beslendi. Okulda bir gün bile hazır-paketli gıda yemedi. Gelişimi çok dikkatli takip edilip dönemsel olarak bizle paylaşıldı. Alp'in yeni gideceği okulu ararken diğer okulların da anaokullarını gezme fırsatı buldum. Çok emek veridğimiz için mi, sistemin güzelliğinden mi bilmiyorum ama hiçbir okulu bu kadar beğenmedim. İyi ki böyle bir işe kalkışmışız diyorum.

Küçük Kara Balık artık Erenköy'de, yeni binasında. Yüksek tavanlı, şahane bir köşk. Sınıflar çok aydınlık. Artık yeni veliler var okulda. Kurucuların hemen hepsi mezun oldu. Bayrak emin ellere devredildi.

Şimdi bambaşka bir dönem başladı bizim için. Biraz endişe doluyuz yeni veliler olarak. Çocuklarımız sevecek mi, alışacak mı, ne yiyecek, kimse azarlar mı, insanın aklına binvir türlü şey geliyor doğrusu. Açıkçası oğlum ilk günden alıştı ve sevdi yeni okulunu. Çok rahatladık biz de. Bu yeni dönem ayrı bir yazı konusu.

No comments: