Monday, April 15, 2013

Yeni Küçük Kara Balıklar Aranıyor!

Blogu düzenli takip edenlerin bildiği gibi, biz de Türkiye'de ilk defa yapılmış olan ve bir veli inisiyatifi olarak kurulan KÜÇÜK KARA BALIK MONTESSORİ ÇOCOUKEVİ'nin kurucu ailelerindeniz.
Hergün bu işi başlattığımız için ne kadar iyi bir iş yaptığımızı görüyorum. Çok okul gezdim, ancak okulumuzun yapısında ve kalitesinde eğitim veren başka bir yere rastlamadım.

Çocuğunuzun bir birey olarak kabul edildiği, sınırlarına saygı duyulduğu, organik gıdalarla beslendiği, Montessori Eğitimi verilen bir okul burası. Özellikle çocuk çok küçükken ve korumasız
iken güvenli bir ortam çok ama çok önemli. Biz Montessori hayranı olan 6 aile, İstanbul'da olmadığı için bir cesaret bu işe girişmiştik. Bunun için öncelikle bir dernek kurduk. Okul ise derneğe ait
yani kar amacı gütmüyor. Alınan bütün paralar okul için kullanılıyor.

Montessori ortammında yetişen oğlum 3 senesini tamamladı. Bizim kara balıklarımızın diğer okullarda eğitim alan çocuklara göre fark yarattıkları birçok konu var:

-Kendilerine güvenleri tam zira her zaman saygı duyulan bir birey oldular. Kimse onlara okulda sen sus, sen anlamazsın demedi
-El becerileri müthiş gelişti. Çocuklar gün içinde yaptıkları çalışmalar sayesinde, ince motorları harika çalışan bireyler oldular.
-Hepsi harika kalem tutabiliyor. Bunu da ince motorlarının gelişmesine borçluyuz.
-Matematiği 3 boyutlu ve somut hale getiren materyaller sayesinde, birçok çocuk için hayal bile edilemeyen kavramlar, onlar için çok net.
-Sistematik olarak öğretilmiyor ancak mevcut dil materyalleri sayesinde kendiliğinden okuma yazma öğrenen çocuklar oldu.
-Kendi işlerini kendileri yapıyorlar, ancak onlar yardım isterlerse öğretmen müdahele ediyor. Böylece başında devamlı birisinin durmasına gerek kalan ögrenci modeli olmuyorlar.
-Dikkat süreleri çok ama çok uzun. Bunu da hiçbir çalışmalarının, onlar istemeden sonlandırılmamasına borçluyuz. Bir çocuk isterse akşama kadar aynı çalışmayı yapabilir, kimse buna engel olmaz.
Dikkati bölünmeyen çocuk, çok uzun süre sessiz çalışmasına devam eder.
-İnisiyatifi eline alabilen çocuklardır. Bir ortama girince direktif beklemeden gerekenleri yapabilirler. Bunu da yine ortama borçluyuz.
-Sistemde ceza veya ödül olmadığı için, "tribünlere oynayan çocuk" değil, kendisi için yaşayan çocuk oldular.


İşte bu şahane okulumuz bu sene biraz daha büyüyecek. O yüzden yeni öğrenciler kabul edilecek. Talebe göre 2 yaş açılabilir ancak esas kabul edilme yaşı 3-6 yas arası olacak.
Bu fırsatı kaçırmayın derim. 16 ve 28 Nisan 2013 tarihlerinde tanıtım toplantıları düzenlenecek. Detaylı bilgi için aşağıdaki adresten okul müdürümüz Sibel Hanım'a mail atabilirsiniz.

http://www.kucukkarabalikcocukevi.com/iletisim/

1 comment:

Nihan-Mimar annem said...

kızım 2 yaşında ben de 3 yaş itibariyle anaokulu planlıyorum, avantajları sıralamışsınız teşekkürler.
nihanni.blogspot.com