Tuesday, July 10, 2012

Büyük bir çocukla tatil iyi oluyormuş!






Şimdiye kadar gittiğimiz bütün tatillerde, Alp'in akranı olan çocuklu ailelerle tatil yapmıştık. Bu sefer, çok yakın arkadaşlarımızın evine gittik. Onların oğlu ise 8 yaşında (Leo). İnanın çok çok faydalı birşeymiş bu.

Alp ilk defa yaptıklarını beğenmeyen, eleştiren biriyle beraber oldu. Kendi arkadaşları da zaman zaman eminim beğenmiyordur yaptıklarını ama eleştirinin büyükten gelmesi gerçekten ezber bozan birşey oldu. Alp kıymetli legoları ile bir uzay gemisi yapıyor, bize getiriyor. Bize göre iyi ama Leo'nun gözünde çok yetersiz. Pat diye söylüyordu Alp'e. Bizimki bir yandan üzülüyor bir yandan da yeni bir modele girişiyordu. Gerçek dünyanın simülasyonu oldu adeta:)

Leo ne isterse onu yaptı, tam büyük kardeş durumu. Bol bol didiştiler, Alp kendini savunmayı öğrendi. Habire laf yetiştirmeye çalıştı arkadaşına. Beraber oyunlar kurdular, legolar yaptılar, tartıştılar. Kıskançlık, paylaşamama durumu hiç olmadı gibi birşey. Aynı yaş durumunda böyle şeyler çok oluyor. Birbirini şikayet etme durumu da çok azdı, biz de kendiniz halledin deyip geçiştirmeye çalıştık. Alp Leo'nun gölgesi gibi davrandı çoğu zaman. Bu birtek deniz konusunda işe yaramadı. Alp denize girmek istemiyordu, Leo'yu görüp kesin girer dedik, ama öyle birşey olmadı maalesef.

Leo'nun yaşı büyük olduğu için çizgi film vs seyrediyordu. Alp alışık olmadığı için seyretmeyi talep bile etmedi. O sıralarda legolarıyla oynadı.

Sonuç olarak Alp için çok iyi bir tatil oldu, 1 haftada gelişti. Demek evde büyük kardeşleri olan çocukların hızlı gelişmesine, mücadeleci olmasına şaşırmamak gerekiyor.

No comments: