Monday, March 5, 2012

Montessori İlkokulu Çalışmaları

Bizim ekip 5 ayda mucize yaratıp bu anaokulu kurdu. Şimdi çocuklar büyüyor, aldı bizi bir telaş. Acaba ilkokul kurulabilir mi? Ben kötümser olanlardanım. İlkokul çoook bürokratik bir iş, nasıl uğraşılır? Müfredat var, nasıl aşılır? Kurallar var, nasıl uyulur? Zira karma yaş uygulaması devam ediyor.

Ankara'da Binbir Çiçek Montessori Anaokulu'nun sahibi olan Hilal Öktem, bu konuda çalışmalara başlamış. Bizden feyz alarak velileri de sürece dahil etmiş. Bu tek başına yapılacak bir iş değil demiş. Onun çalışmaları bizim önümüzü açabilir. Müfredat üstünde çalışmalar yapıyorlarmış. Montessori İlkokulu eğitimini yurtdışında tamamlamış olan bir eğitimci de ona yardım ediyormuş.

Biz bu haberi duyunca çok heveslendik. Okulda Hilal Hanım ile bir toplantı yaptık. Kendisi bizim danışmanımız. Montessori'yi iyi biliyor ve bilgileri çok güzel paylaşıyor. Bizi ve öğretmenlerimizi Ankara'dan gelip bilgilendiriyor ayda 2 gün. Güzel haberleri verince heyecanlandık. Harekete geçelim dedik. Ev toplantılarımız başladı bile. Tıpkı anaokulunda olduğu gibi. Gurup çok aktif. İnşallah güzel birşeyler çıkar ortaya...

No comments: