Tuesday, February 21, 2012

Montessori Semineri

Küçük Kara Balık Montessori Çocukevi'nde, Montessori eğitimi üzerine bir seminer verilecek. Semineri Ankara'da Birbir Çiçek Montessori Okulu'nu işleten Hilal Hanım verecek. Dışarıdan gelecek velilere de açık olan seminerin duyurusu aşağıdaki gibidir:

Çocuğumla –Hemen Şimdi – Montessori Etkinlikleri

“Kendi kendime yapmayı öğrenmeme yardım et”
Bütün çocukların kalbinde yatan istek aslında budur. Günümüz dünyasının aşırı meşgul yetişkinleri olan bizlerse çoğu zaman onun yerine kendimiz yapmayı tercih ederiz. Ona deneyim yaşatmak için ya vaktimiz yoktur ya da sabrımız. Biz bir an önce sonuca ulaşmak isterken çocukların süreçten keyif aldıklarını unuturuz. Oysaki her işi yetişkinler tarafından yapılan çocuklarda bağımsızlık ve öz disiplin gelişimi engellenir!

Montessori Eğitimi; çocuğun süreci yaşamasına izin verir ve ben kendim yapabilirim duygusunu hissettirir. Tüm dünyada 100 yılı aşkın bir süredir uygulanan ve her geçen gün saygınlığı artan Montessori yöntemini daha yakından tanımak, kendi çocuğunuzla evde yapabileceğiniz uygulama örneklerini görmek ve başka anne-babaların deneyimlerini paylaşmak için “Evde Montessori Sistemi” adlı atölye çalışmamıza hepiniz davetlisiniz.
Hilal Mutlusoy Öktem
Psikolojik Danışman, Montessori Eğitmeni


Tarih:
4 Mart 2012, Pazar.

11.00: 12.30- 1. Bölüm
12.30: 13.00- Ara
13.00: 14.30- 2. Bölüm
14.30: 15.00- Soru-Cevap

Yer:
KÜÇÜK KARA BALIK ÇOCUKEVİ
Koşuyolu Mah. Salih Omurtak Sok. No 49,

Ücret:
40 TL.
Kayıt ve Bilgi Almak İçin: info@iraztoros.com
0 216 410 21 30.

* Katılım kontenjanla sınırlıdır.Katılmak isteyenlerin ödeme ile kayıt yaptırmasi gerekmektedir.

Hilal Mutlusoy Öktem, Psikolojik Danışman, Montessori Eğitimcisi
Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Rehberlik Psikolojik Danısmanlık bölümünden 1998 yılında mezun olduktan sonra 1999 – 2003 yılları arasında TED Aliağa Koleji İlköğretim Okulu‘nda Psikolojik Danışmanlık yaptı. 2003 – 2008 yılları arasında Amerika Birlesik Devletleri’nde bulundu. Bu sırada Uluslararası Montessori Birliği’nden 3 - 6 yaş Montessori Öğretmenliği ve Okul Direktörlüğü Sertifikası aldı. 2004– 2008 yılları arasında Seattle’da bulunan Montessori Plus Preschool’da çalıştı. Halen yöneticisi olduğu Binbir Çiçek Çocuklar Evi’nde çalışmalarını sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk annesidir.

No comments: