Tuesday, February 8, 2011

İnternet üzerinden Amerika'dan Alışveriş Yapmak

Maalesef ülkemizde birçok çocuk kıyafeti, oyuncağı çok ama çok pahalı. Sanki çok zengin ülkeymişiz gibi hatta Avrupa fiyatlarından bile pahalı oluyor çoğu kez. Neyseki, internetten alışveriş yapmak artık çok kolay. Uzun zamandır kullandığımız ve çok memnun olduğumuz bir servisten bahsetmek istiyorum: Borderlinx
Bu servise üye olduğunuz zaman, bir kerelik 10 Euro'luk bir bedel ödüyorsunuz. Size ABD içinde bir adres veriyorlar. Bundan sonrası kolay. Alışveriş ettiğiniz yerlere, gönderi adresi olarak bu adresi veriyorsunuz. Sadece ABD kredi kartı kabul edilen siteler hariç hemen her yer bu adrese gönderi yapıyor. Hele Amazon.com'dan alışveriş yaparsanız, Amerika içi bedava kampanyalarından da faydalanabiliyorsunuz, çok harika oluyor. Daha sonra o adrese gelen ürünler size email ile bildiriliyor. Hepsi ayrı gönderi olarak tek tek önünüze geliyor. Türk kanunları 150 Euro altındaki malların genellikle gümrüğe takılmadan geçmesine izin veriyor. Bu yüzden bu tutarı aşmıyacak şekilde gelen ürünleri işaretleyip, bunları bana gönder diyorsunuz. Size DHL ile gönderiyorlar. Merak etmeyin, standart DHL fiyatı değil, çok uygun fiyatlar geliyor. Örnek olarak, 38 numara bir ayakkabı, DHL ile 35 TL'ye geldi. Normal DHL fiyatı olsa herhalde 150 dolar falan tutardı!! Bir de evinize teslim olmuyor. Size en yakın olan DHL ofisinden gidip teslim alıyorsunuz.
Olur da gümrüğe takılırsa, onlara bir kerelik vekaletname veriyorsunuz, çekiyorlar. Bunca senedir birkez başımıza geldi, onda da fiyata dikkat etmemişiz.
En çok aldığımız ürünler: çocuk kıyafeti, ayakkabısı, oyuncaklar, kitaplar, fotoğrafçılıkta kullanılan aksesuarlar (eşim için), gurme malzemeler.
Tavsiye ederim, çocukların hatta sizin de masraflarınız epey aşağı inecek. (Tabii bu kadar ucuza bulduk, bol bol alalım deyip ipler kaçarsa onu bilemem:) )

No comments: