Thursday, January 27, 2011

Disney Live

Alp ile ilk kez bir gösteriye gittim. Arkadaşları ile beraber giderken tereddüt içindeydim. Alp yüksek sesleri sevmiyor, ürküyor. Ama bir yerden de başlamak lazım. Böylece çoluk çocuk 11 kişi gittik.

Haliç Kongre Merkezi yepyeni biryer. Ama koltuk düzeni kötü. Arkaya doğru yükselen koltuklar sadece arka bloklarda var. Hatta aralarda, arkadakinden daha yüksek bir koltuk bile mevcut! Verdikleri yükselticiden 2 tane koyduk ama yetmedi. İdare ettik. Baslangıçta mısır satan görevliden mısır alalım dedik, bir baktık 20 TL! Almadık. Bunlar sirk grubu gibi galiba, mısır, ıvır zıvır satanlar hep yabancıydı. Çok garipsedim açıkçası. Amerika'da bile 15 dolara mısır yediğimi hatırlamıyorum. Sanırım kovasına para alıyorlardı, üstünde Disney karakterleri vardı.
Bu durumda Bodrum pazarını tercih edeceğim, sanırım 3 TL'ye en Miki'lisinden bir kova almak mümküm!

Alp ilk 3 dakika ağladı. Yüksek ses ürküttü ama sonra renkler, ışıklar, Miki Mouse ilgisini çekti. Hatta alkışlara da eşlik etti. Ama olan biteni anladı diyemem.

Gelelim gösteriye: Danseden kızlar, bildiginiz göbekli, kenardan yağlar çıkan kızlardı. Moral bulduk kızlar olarak bu durumdan:) Hani biz de çıksak olacak gibi duruyordu açıkçası.
Gösteri ise bence 3.sınıftı. O parayı hiç haketmiyordu. Şarkı ve konuşmaların Türkçe olması tek artıydı sanırım. Gösteri 1 saat 45 dk sürdü. İlk perdeden sonra Alp gitmek istedi. Toy Story'i bekleyelim dedim, kaldık. (Buzz karakterini, çizgifilmi seyretmemiş olmasına rağman çok seviyor.) Ama gerçekten çıksak olurmuş. Buzz da iyi bir gösteri sunmadı bize.

Başka çocuk gösterileri de var. Bütçeniz ve vaktiniz kısıtlıysa şansınızı onlarda deneyin derim.

No comments: