Thursday, November 10, 2011

Çocukla uzun uçak yolculuğu-SONUÇ

Uzun yolumuzu geçen yazıdan beri 2 kez yapmış oldum, gidiş ve dönüş.
Gidiş 10.5 saat, dönüş 9 saat. Yanıma geçen yazımda bahsettiğim herşeyi aldım. Kocaman bir çanta oldu. Oturunca bu çantayı yukarıya kaldırdım. Bir daha da indirmedim! Gerçekten!
Bu inanılmaz birşey oldu bizim için.

Öncelikle, Alp bir erkek çocuk olarak, daha önce bindiği uçaklardan daha büyük olan bu uçakla çok ilgilendi. Uçağımız THY idi, hem de yeni Boeing 777'lerden. Uçaktaki eğlence sistemi çok ama çok kapsamlı. Başka hiçbirşey yapmaya gerek bırakmıyor. Alp'in hayatta bildiği 2 uzun metrajlı filmlerden biri olan Cars I filmi orada da vardı. Önünüzdeki sistemle bütün başlangıç ve bitişleri kendiniz ayarladığınız için, Alp aynı filmi 2 kez seyretti. (Evet, seyahatlerde prensipler kenara kalkıyor, en azından bizde öyle oldu.) Sonra da uyuyakaldı, 4 saat uyudu. 2 kez yemek derken seyahat bitti. WC dışında Alp hiç yerinden kalkmadı, ekstra bir talepte bulunmadı. Çok eğlenceli bir seyahat oldu.

Dönüş biraz daha farklıydı. Bir kere artık büyük uçağa olan hevesi geçmişti. Yorgundu, bir önceki yerden aynı günün sabahı yola çıkmıştık, uçak saat 16:45'de idi, bu yüzden uykusu vardı ama uykuya geçemiyordu. Havaalanında aldığı itfaiyeci adamlar serisini eline aldı, bu onu epey eğlendirdi. Cars'ı seyretmedi bile. Sadece, ne zaman varırız diye sorup durdu. Sen uyuyup kalktıktan sonra çok az kalacak cevabı hiç tatmin etmedi. Biraz kıvranarak sonunda uykuya daldı. Dalana kadar sanırım yanımızdakileri epey rahatsız ettik:(

Birşey daha: THY Comfort Class reklamını çok yapıyor, şu anda promosyon fiyatları var. Neredeyse ekonomi ile aynı fiyatta. Çok tavsiye ederim. Yatışı ekonomi gibi, fazla yatmıyor ama genişliği, diz mesafesi neredeyse business gibi. 2 metrelik birisi bile rahatlıkla oturur, öncekine hiç temas etmeden. Ortada bu yüzden 4 yerine 3 koltuk var. Yemekler ekonomiden daha detaylı. Sanırım eğlence sistemi de öyle. Üstelik koltuklarda ipod-ipad gibi aletleri bağlayıp şarj edebileceğiniz fişler mevcut, bu da pil sorununu ortadan kaldırıyor. Diyeceğim o ki, bu aralar uzun mesafe uçarsanız, promosyon fiyatını veya milini yaklayabilirseniz, mutlaka deneyin. Deyecektir. Sanırım yakın zamanda bunun 2 katı bir fiyata çıkacak.

Çok önemli bir detay: Uzun süredir, neredeyse 1.5 senedir puset kullanmıyoruz. Arkadaşlarımızın tavsiyesi üzerine puseti götürdük. Çok ama çok rahat ettik. Her saniyesinde kullandık! Aman siz siz olun, başka diyarlara seyahate giderseniz, pusetinizi çocuğunuz sığana kadar mutlaka götürün. Kucağınızda taşımaktan kurtarır sizi..

No comments: