Friday, December 10, 2010

Alp 1 - Antibiyotik 1

Alp'in krup macerası uzun sürünce, başka türlü öksürmeler çıkınca, burnu akınca doktoru acaba antibiyotik mi başlasak demiş, ben çok üzülmüştüm. İnat edip doktor doktor gezip, vermemiştim. O durumda skor 1-0 idi:)

Ancak geçtiğimiz Pazar, Alp birden feci ateşlendi. 39.9. Panik olmadık, alışığız cocuklarda bu yüksek ateşlere. Bekledim. Ertesi günü okulu aradım, Alp gelmeyecek dedim. Müdürümüz Deniz'den öğrendim ki, 30 kişiden sadece 8 kişi okuldaymış! Birkaç arkadaşımı aradım, herkes benzer şikayetler içinde. Onlarınki daha önce başlamış. Ortak özellik düşmeyen ateş, bir hırıltı, burun akıntısı. Yine o arkadaşlarım, farklı doktorlara gidiyorlar, ortak teşhis almışlar ve antibiyotiğe başlamışlar.

Ben yine de başka birşey olmasını çok isteyerek önce 3 gecenin dolmasını bekledim. İlginç olan, ateş kesici sadece 38.5'a düşürüyor. Ne inat, ne inat. Oldu 3.gece. Doktoruna götürdüm, göğüse inmemiş ama tablo iyi değil dedi. Beni yarın tekrar ara, karar verelim dedi.

Geçen ay gittiğim Hülya doktorun dediklerini yapacak cesaretim yok. Alp ağrıza duruma geçmiş bile, ben bu çocuğu nasıl aç bırakabilirim? Dolayısıyla o seçenek listeden çıktı. Ama yine de birazcık olsun uygulamaya çalıştım. Zaten doğa da devrede, Alp iştahsız, birşey yemek istemiyor. Ama istedi mi de, yasakları istiyor. Meyve, bulgur, süt...

Bir silahım da homeopatımız Sibel Hanım. Ama şansa bakın, o da yok, seyahatte.

5.gece de 39.9 ateş olunca, Alp perişanları oynayınca, karı koca kafa kafaya verdik, yok artık dedik ve üzülerek Alp'in ilk antibiyotiğini verdik. Birtek şuna hayıflandım: doktora sormak aklıma gelmedi, acaba verdiği eski nesil ilaç mıydı? Öyle olursa daha iyi, vücut hiçbirini bilmediği için hiç olmazsa eskilerden başlamak mantıklı geliyor ama sadece düz mantık kuruyorum. Ne yazık ki bu soru ilacı 2 kez kullandıktan sonra geldi aklıma. Durumunu anlatmak için tekrar doktorumuzu aradığımda bu konuyu soracağım. (Bilmeyenler için: antibiyotikler 1.nesil, 2.nesil, 3.nesil diye gidiyor.)

Bugün 6.gece, 3 doz antibiyotik almış oldu. Birkere başladınız mı bitirmek lazım, yoksa bir dahaki kullanımda antibiyotik etkisiz kalıyor. Buna çok dikkat etmek gerekiyor. Bu yüzden 10 gün kullanılacak. Benim kadar takık birkaç anne ile dertleşiyoruz, herkes kan ağlıyor. Benim hedefim 5 yasına kadar hiç kullanmamaktı, olmadı. İlaç sektörüne yakınlığım, benim bu ilaç konularına daha hassas olmama sebep veriyor maalesef:(

Bu arada okulun mevcut sayısı artmış ama hala eskisi kadar değil.

4 comments:

Benden Bizden said...

cok gecmis olsun! tez zamanda iyilesir umarim bebis. bu arada antibiyotiklerin nesilleri oldugunu bilmiyordum, bir ara daha detayli yazar misiniz?

Mutlu Suner said...

Çok teşekkür ederim, şimdi oldukça iyi. Öğrenince yazarım tabii. Şimdilik bilgim kısıtlı.

Ozgeee said...

Ben bu blogger'i ne yapayim. Silip yuttugu yorumlarimin vebalini, kitlendigi ekranlarini hep Allah'a havale ediyorum:)
2. kez yaziyorum:
Alp'e buyuk gecmis olsun. Malesef kacinsak da gun geliyor ilactan kacarimiz kalmiyor. Denizhan 16 aylik ve o da sunnetten sonra Bactrim kullandi:(
Su nesil isi de enteresanmis, hic bilmiyordum. Bildigin kadarini paylasirsan sevinirim. Sevgiler...

ÇokBilmiş said...

Çok çok geçmiş olsun.
Her oktordan ayrı ses çıkıyor ama benim internetten takp ettiğim Kadir Tuğcu antibiyotiğin sonuna kadar değil sadece ateş düşünceye kadar kullanılmasının yeterli olduğunu söylüyor.
Aykırı bir düşünce, sen ne dersin?