Thursday, February 5, 2009

Diş Devam..

Diş gerçekten zormuş, en azından bizim için.. Alp yine geceleri ayaklarda. Çok ağlıyor. Dün gece saat 22:00'de bağırarak uyandı. İnanılmaz bir bağırma, hiç ama hiç duymamıştık böyle birşey. Bildiğimiz yolları uyguladık: Önce soğuk birşey verdik, olmadı. Dişine jel sürdük, o da olmadı. Parasetamol verdik, yine olmadı. Doktoru aradım. O da biliyor Alp'in sakin olduğunu, bu yüzden anladı derdimi. Acaba katılardan dolayı gaz mı yaptı, olabilir mi? O da bunun ihtimal dahilinde olduğunu istersek bir de gaz ilacı verebileceğimizi söyledi. İlaç hiç sevmem, hele minik yavrularda ama öyle ağlıyor ki, sanki ciğeri sökülüyor. İkimiz de içi cızz ediyor. Bu yüzden organik gaz ilacını da verdik. Sonra sakinledi. Artık hangisi etkiledi onu da bilmiyorum. Ama canım mahvoldu.
Sonra da saat sabah 4:30'da uyanıp bir daha da uyumadı. Blog'un ismini mi değiştirsem acaba? "Bebeği artık uyumuyor" diye :)
Ama diş çıkartırken düzenin bozulduğu hep söyleniyor. Biz en azından aksam uyuma rutini ve vaktini, gündüz uykularının vaktini ve saatini sabit tutmaya çalışıyoruz. Şimdilik de iyi gidiyor..

3 comments:

ayse said...

mutlum gayet normal bir süreç yaşıyorsunuz... ben hiç ilaç vermedim, jel de sürmedim... kız da değil ama oğlanda alpin bin mislini yaşadık.. gece 1 de uyurdu 2 de uynaıp sabah uyurdu o da yarım saatliğine felan.. bi de iştahlı olan çocuk iştahtan keislmişti bir ay boyunca sonra normale döndü.. güçlü olmaya çalış çok zor bir dönem ama geçecek inan bana:)

ayşe

Hülya Cinsçiçekçi said...

selam
sanırım oğlanlarımızın doğumları birbirine yakın
ben de zamanında uykuyla ilgili çok şey tecrübe edip post üstüne post girmiştim
diş çıkarma döneminde ne yazık ki düzen müzen kalmıyor. parasetamol bizde de işe yaramadı. bağıra bağıra çıktı ilk dişimiz. şimdi 2.yi beklemedeyiz, kan çanağı gözlerle :))

Mutlu Suner said...

merhaba hülya,
o günler epey geride kaldı. 2 diş sonra 5 diş birden çıktı, ama sadece mızmızlanmayla atlattık :))
bu bir mucize.. bol bol ishalimsi oldu alp ama onun dısında hafif atlattık..
inşallah yeni dişler sizde de aynı şekilde olur.