Wednesday, November 14, 2012

Lego sağolsun...

Çok büyük bir icat. Kaç jenerasyon büyüttü düşünün. 1932'de kurulan orijinal şirket, sonra birkaç kez değişiyor, 1934 senesinde lego adını alıyor. Lego ismi, leg godt ibaresinden geliyor. (İlk 2 harfleri) Anlamı ise: İYİ OYNA!

Bizim evde Lego hep favori oyuncak oldu, hala da öyle. Alp okula gitmeden önce mutlaka çantama bir Lego yapıp saklıyor. Genelde bir mini figür oluyor bu. Okul çıkışında beni görünce de ilk sorduğu şey o oluyor. Bir yere mi gidilecek, mutlaka önce kafasındaki Lego'yu yapıyor. Uyuma vakti geldiği zaman, hemen yeni bir Lego yapıyor. Elinde uyuduysa ilk sorduğu şey o oluyor. Bazen yatağının altına koyuyor. Gece uyanırsa, önce o Lego'yu alıyor, sonra bizim yatağa geliyor. Böyle hafif takıntılı bir Lego durumu var bizim evde:)

Konuyla ilgili olarak size Kapadokya'daki bir fotografı koyuyorum. Her sabah 100'ün üstünde balonun havalanışını seyrediyorduk. (Sağolsun çok erken uyanıyor-ama bu sefer çok işe yaradı bu uyanışlar-bol fotoğraf çektik.) Alp odaya dönünce hummalı bir çalışmaya girdi. Tesadüfen odada hafif sönmüş bir balon da vardı. Vee aşağıdaki balonu yaptı:


Yaşasın Lego!

1 comment:

Benden Bizden said...

Bravo, el yeteneği harika demek ki! Çok güzel olmuş balonu :)