Saturday, November 24, 2012

Homeopati nedir?

Türkiye'de pek bilinmeyen homeopati hakkında bir yazı yazayım dedim. Şimdi size vereceğim bilgiler, dünyanın en önemli homeopati firmalarından Boiron'un bir kitapçığından alınmıştır:

Homeopati, doğal maddeleri, mikro dozlarda kullanan terapatik bir metoddur. Homeopatik ilaçlar, alerji, öksürük, grip, soğuk algınlığı, stres, artirit ağrıları, kas ağrıları, diş çıkarma ağrıları gibi birçok akut sorunu tedavi amaçlı kullanılmaktadır.

Homeopatik İlaçlar:
Terapatik olarak aktif olan mineral, botanik ve biyolojik maddelerin mikro dozlar ile kullanılmasıyla üretilir. Güvenli ve doğal bir şekilde, sersemlik ya da uykuya sebep vermeden vücut tarafından kullanılır. Doz aşımı riski yoktur ve diğer kullanılan ilaçlar ile etkiye girmezler. Bu yüzden, kendi kendinize ilaç kullanacağınız zaman en güvenli ilaçlardır. İlk belirtiler görüldüğü zaman alınması en iyi neticeyi verir.

Homeopatik ilaçlar 200 seneden fazladır kullanılmaktadır. Homeopatic Pharmacopoeia of the United States (HPUS) uyarak üretilirler. Bugün dünyada milyonlarca hasta tarafından kullanılmakta ve doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir.

Boiron'dan aktaracağım bilgiler bu kadar. Amerika ve Avrupa'da yani ilaçların çok yoğun kullanıldığı bu zengin ülkelerde, homeopati çok ciddi bir daldır. Doktorlar tarafından da ciddiye alınmkatadır. Zira yan etkileri bulunmamaktadır. Bazı yerlerde özel eczaneler olduğu gibi, bazı yerlerde eczanelerin içinde bulunur.

Homeopatinin bir özelliği de belirtiler dısında kişiye, daha doğrusu kişiliğe özel ilaçlar olmasıdır. İşte burada, bu işin ciddi eğitimini almış kişiler devreye giriyor. Size birçok soru sorup tipinizi belirliyorlar. Ondan sonra belirtiye göre değişik ilaçlar veriyorlar.

Bir de genel ilaçlar var. Onlar zaten biliniyor. Ortalama herkese uyacak şekilde dizayn edilmiş karışımlar bunlar. En bilinenlerden biri ise, isminin nasıl okunduğunu hala bilmediğim, ama hamileliğimde tanışıp hem kendim hem ailem için kullandığım,
Oscillococcinum® isimli karışımdır. Bana da ilk kez, hamile iken kadın doğumcum tavsiye etmişti. Epey pahalı ama deyiyor. Bir de Alp'e çok sık kullandığım Cold Calm isimli karışım. İlk hissettiğinizde nezle, vs hemen vermek çok işe yarıyor.

Gelelim Türkiye'de duruma: Bazı hekimler var bu işe gönül vermiş. Hekim olmayanlar da var. İlaçlarını burada bulmak zor. Gidenlerden istiyorsunuz, bir şekilde çark dönüyor. Türkiye'deki mevzuatın bunları kabul etmesi çoook zor. Sağlık Bakanlığı dışarıya ve yeniliklere çok çok kapalı bir bakanlık. Senelerce muhatap olduğum bir kurum. Dolayısıyla, bakanlığa çok yakın bir kişi el atmazsa bu ilaçların Türkiye'ye ithalatı mümkün durmuyor bana göre. İnşallah yanılıyorumdur.

Özellikle bebeğiniz, çocuğunuz için bir homeopati doktoru edinip arada bir ziyaret etmenizde fayda var. Bazı hastalıkları böylece antibiyotiksiz atlatmanız mümkün olabilir böylece.

2 comments:

Benden Bizden said...

Ankara'da bildiğiniz bir homeopat var mıdır?

Mutlu Suner said...

@benden bizden, maalesef hiç duymadım. Duyduklarım hep İstanbul'da