Wednesday, November 14, 2012

Çok erken uyanan çocuklar...

Bizde var bu tipten:)
Çözüm: Kabullenmek! Yapacak birşey yok demek. Geç yatırmak kesinlikle birşey farkettirmiyor. Benim tarafım genelde erken uyanır. Eşim çok uzun sürelerle uyuma kapasitesine sahip. Ama Alp bana çekmiş, 6-6:30 arası uyanıyor. Kazara geç mi yattı, 5:30'da uyanıyor. Bu konuyla barışmak gerekiyor. Derin derin nefesler alıp bunu kabullenmek, anne baba olarak sizin de uyku saatlerinizi öne almanız gerekiyor. Evde bakıcı varsa ve cocugunuz onunla vakit geçirmekten zevk alıyorsa elbet şahane bir durum. Ama bizde durum şu: Alp erken uyanıp salona yönleniyor, lego adamlarından birini alıyor sonra da bizim yanımıza geliyor. Asla geri uyumuyor. İstisna: Hasta olup ilaç kullandığı zamanlar. Onun dısında yaptığı bütün eylemler bizi uyandırmaya yönelik. O kadar da tatlı anlar ki onlar, sonunda dayanamayıp birimiz kalkıyoruz, onunla salona yöneliyoruz.

Lego işi bambaşka bir konu, gerçekten çok eğlenceli, onu ayrıca anlatacağım.

4 comments:

Adsız said...

Merhaba mutlu hanım, bu yazıyı gördüğümde çok mutlu oldum, sürekli uyanan bir kızım var ve sabah erken kalkan. Bugün7. Gün uyku eğitimi veriyorum. Size bir kaç sorum olacak; 1. Gece uyanmalarından öncede kaldırsam, uyanma döngüsünü kırarmıyım? Gece 3-4 kez uyanıyor.
2. Gece saat tam kaçta kalkacağını bilemiyorum, 1saat yada 45 dk önce olsa olurmu?
3. Gündüz nerdeyse her uykuda 30. Dakikada uyanıyor, 15. Dk'da uyandırsam olurmu? Cevabınızı dört gözle bekliyorum. Teşekkürler

Adsız said...

Uyandırma eyleminde döndürmek ve bebeğin ağzını şapırdatması yada hafif gerneşmesi yeterlimi, yoksa gözlerini açmalımı?

Mutlu Suner said...

@adsız: 1- Bunun garantisi yok:) denemek lazım
2- Olabilir
3- Gündüz de gece yaptığınız yöntemle uyku eğitimi yapabilirsiniz.

Bu arada uyku eğitimi alan bir çocuk en fazla 1 kez uyanır belki ama daha fazla uyanmaz. Siz 3-4 kez uyanıoyr demişsiniz, ilginç geldi. Karnı mı doymuyor? Bebek kaç aylık bilmiyorum ama Tracy yöntemindeki uykuda beslemeyi yapabilirsiniz.

Adsız said...

Mutlu hanım cevap için teşekkür ederim. Uyku eğitiminin 9. Günümdeyim. 1yada 2 kez tam uyanıyor, 2 kezde ağlayor mızıranıp emziğini bulursa hemen uykuya dönüyor, bulamazsa ben veriyorum. Özellikle akşam ilk uykudan 2-2 buçuk saat sonra ya ağlayarak tam uyanıyor yada ağlıyor emzik verince uykuya dönüyor , şuanda 45 dk önce döndürmeye başladım. Diyorumki tamamen gözünü açmalımı yoksa bebek dönünce kendisininde hareket etmesi yeterlimi. Gece beslemesi yapıyorum. Aç birbebek değil ama önceden saat başı ağlardı şimdi 3-4 e düştü. Gündüz 15. Dk'da döndürmeye başladım. Bugün 3. Günüm. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.