Friday, October 7, 2011

Yaşasın Montessori Okulumuz!

Okulumuz 1 yaşına bastı. Gerçekten çok yol aldık. Eminim aylar geçtikçe daha da çok yol alacağız. Okulumuz Türkiye'deki diğer okullarla kıyaslanınca gerçekten de çok özel. Az öğrenci var, kar derdi olmadığı için, öğrenci sayısını artırmak için bir derdi de yok. Her öğrenciye özel program belirleniyor ve uygulanıyor. Her çocuk çok dikkatli takip ediliyor. Öğretmenlerimiz, yurtdısındaki örneklerini izlemek üzere Hollanda'ya gidip 4 tane değişik Montessori okulu gözlemlediler. Yepyeni bilgiler ile geri döndüler. Çocuklarımız okuldan neşe ile çıkıyorlar. Hatta çıkmak istemiyorlar.
Sabahları Montessori eğitimi ile geçiyor. Öğle yemeğinden sonra hergün değişik bir aktiviteleri var. Ahh, bu zamanda okumak varmış:) Bu aktiviteler: Yoga, müzik, resim, drama ve Almanca oyun grubu. Her birisi profesyoneli tarafından veriliyor, sınıf öğretmenleri değil. Mesleği ressamlık olan, müzisyenlik olan, yoga öğretmenliği olan kişiler tarafından veriliyor. Bu sayede çocuğumuz değişik yönlerini keşfederken, yarış atı gibi oradan oraya koşturmak zorunda kalmıyorlar. Hepsi sıcacık yuvamız içinde gerçekleşiyor. Bütün bunların bir avuç velinin inisiyatifi ile gerçekleştiğine inanmak zor ama gerçek!
Oturmuş bir Montessori okulu olmak için katedecek çok yol var ama 1 senede bu kadar yol alan okulumuz, kim bilir daha neler yapacaktır!
Doğum günün kutlu olsun KÜÇÜK KARA BALIK!
Bu arada Pazar günü Validebağ Korusu'nda (Koşuyolu), İzcievi'nde, saat 13:00'den sonra çocuklar için çok özel şenlikler var, hepiniz davetlisiniz.

No comments: